dinsdag 12 oktober 2010

Voorlichting belangrijke taak vereniging


De grote populariteit van het hardlopen zorgt ervoor dat veel mensen simpel gezegd 'loslopen'. Uiteraard een goede ontwikkeling dat er zoveel mensen bezig zijn met beweging waardoor we met zijn allen steeds dichter bij de beweegnorm komen en de sportiviteit onder de bevolking groeit. We kennen allemaal wel de voordelen die sport en bewegen met zich mee brengt, maar er is ook een keerzijde.

De ongeorganiseerde sporter die zich niet bindt aan een vereniging zal zelf het wiel moeten uitvinden. Dit betekent dat deze sporter vaak door schade en schande wijzer wordt en meestal dan ook niet ontkomt aan vervelende en soms ook langslepende blessures. De kans op een blessure bij het hardlopen is groot (5,6 blessures per 1.000 sporturen). Dit is ruim 3 keer zo groot als het gemiddelde (1,9 blessures per 1.000 sporturen) en hiermee is hardlopen na veldvoetbal de sport met het grootste aantal blessures. Bron: www.veiligheid.nl/sportblessures

Voorlichting is dan ook een belangrijke taak voor de verenigingen en creƫert een meerwaarde voor (potentiƫle) leden. Begeleiding, loopscholing, blessurepreventie, revalidatiebegeleiding en trainingschema's zijn producten die een vereniging aan enthousiaste sporters kan bieden. Hiermee is niet alleen de gezelligheid een belangrijke rede om je aan te sluiten bij een vereniging of loopgroep maar ook het behoud van de gezondheid van je lichaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten