dinsdag 4 januari 2011

Een nieuw jaar, nieuwe kansen


Ten eerste wil ik beginnen met iedereen een spetterend, gezond en uitdagend 2011 te wensen met natuurlijk veel sportiviteit!

Bij een jaarwisseling zijn we altijd geneigd terug te kijken op het afgelopen jaar. Het is natuurlijk leuk om terug te blikken op successen maar zelf kijk ik altijd liever vooruit. Wat gaat het komende jaar ons brengen en vooral welke kansen en uitdagingen staan ons te wachten?

2011 heeft ons wat dat betreft genoeg te bieden. De verplaatsing van de baan in Maarschalkerweerd (wat een spetterende nieuwe accommodatie geeft), het jaar van het vrijwilligerswerk, een nieuw seizoen Start 2 Run, een nieuw seizoen Trackmeetings en natuurlijk alle andere fantastische evenementen die we rijk zijn zoal de Pheidippidesloop en de Maliebaanloop.

Voor mij persoonlijk staat dit jaar in het teken van het uitwerken van de plannen die we gemaakt hebben voor mijn functie. Meer hierover was te lezen in het clubblad. Na 3 maanden heb ik redelijk mijn weg weten te vinden binnen de verenigingen en is het zaak om een aantal dingen in een stroomversnelling te brengen. Onderstaand een korte update van de werkzaamheden per vereniging.

U-Track
Atletiek in de wijk: in de vorm van Juul als combinatiefunctionaris doet U-Track veel aan atletiek in de wijk. Samen met Doenja is er een voorstel ontwikkeld waarin we U-Track Buurtatletiek gaan starten. Dit houdt in dat we training in de wijk gaan verzorgen als vast verenigingsaanbod. Het speelplein op het Marco Poloplantsoen wordt geheel gerenoveerd en ook aangepast voor het verzorgen van atletiektrainingen. In het voorjaar zal dit project opgestart worden in navolging op de naschoolse atletiekactiviteiten. De aftrap hiervan zal plaats vinden door middel van een atletiekevenement in de wijk

Kleding: sommige van jullie hebben het misschien al gemerkt maar inmiddels beschikt U-Track ook over haar eigen reflecterende trainingshesjes voor een veilige training langs de weg. Binnenkort worden alle buitentrainers voorzien van een nieuwe lekker warme winterjas! In januari zullen we weer plannen gaan maken voor de nieuwe ronde clubkleding

Jeugd: inmiddels heeft de jeugdcommissie uitbreiding gevonden in de vorm van Mirjam Harmelink, een enthousiaste ouder die zich graag gaat bezig houden met het organiseren van allerlei activiteiten rondom de jeugd. Uiteraard is meer versterking altijd welkom! Ook is het vanaf heden mogelijk om je Maatschappelijke Stage bij U-Track te voltooien als bijvoorbeeld assistent Jeugdtrainer. Naar verwachting zal half januari de eerste maatschappelijke stagiaire van start gaan.

Vrijwilligersbeleid: begint steeds meer vorm te krijgen. Er is een in- en uistroom protocol bedacht en ingevoerd voor het direct betrekken van nieuwe leden en het signaleren van redenen waarom leden de vereniging verlaten. Op dit moment bekijk ik welke acties we kunnen bedenken rondom het jaar van het vrijwilligerswerk en op welke wijze de vrijwilligersdatabase het beste opgezet kan worden. Ik ben nog steeds op zoek naar mensen die het leuk vinden om hierin mee te denken en werken.

Phoenix
Vrijwilligersbeleid: ook bij Phoenix ben ik bezig met het verder uitschrijven en ontwikkelen van het vrijwilligersbeleid. De basis hiervoor is al gelegd in de beleidsplannen vanuit het bestuur en vanuit het verleden. Maar het is altijd belangrijk deze zaken actueel te maken en uit te werken wat de actiepunten voor het komende jaar gaan worden. Ook hier is het jaar van het vrijwilligerswerk en de vrijwilligersdatabase belangrijk.

Start 2 Run: 12 maart zal de nieuwe serie van Start 2 Run weer van start gaan. Phoenix biedt dit jaar weer 2 locaties waar vandaan gestart kan worden, dit zijn de baan in Overvecht en de Berenkuil. Eind december is de inschrijving geopend en de promotie kan weer opgestart worden. Mirjam Wingelaar, onze PR-expert speelt hierin een belangrijke rol!

Nieuwe kleding selectie en trainers: vanuit het sponsorcontract van Run 2 Day komen een aantal leuke elementen naar voren zoals nieuwe kledingpakketten voor de selectie en de trainers. Eind december hebben Herman Lenferink en ik samen met Run 2 Day om tafel gezeten om te kijken hoe deze nieuwe kleding eruit komt te zien. Ik kan nog niet alles vertellen behalve dat het natuurlijk ontzettend mooi gaat worden! Als alles goed gaat zal er in januari een pasmoment plaatsvinden.

Nieuwe mogelijkheden: op dit moment komen er een aantal leuke nieuwe mogelijkheden voorbij gericht op andere(soms nieuwe) doelgroepen zoals ouderen of bedrijven. Samen met het bestuur kijken we nader hoe en of dit een plek binnen de vereniging kan krijgen. Zodra hierover meer bekend wordt hierover gecommuniceerd.

Goede voornemens?
Een nieuw jaar vraagt natuurlijk om goede voornemens. Zelf heb ik ze wel maar passen volgens mij in de standaard voornemens van de gemiddelde Nederlander (meer bewegen, minder snoepen, meer genieten etc). Ik ben wel erg benieuwd naar jullie goede voornemens! Misschien valt iets (of meer) doen voor de vereniging hier ook wel onder... In dit geval ben je natuurlijk van harte welkom, er is bij een vereniging altijd wel wat te doen dus meld je aan bij mij via de inmiddels bekende wegen (maar voor de duidelijkheid toch nog maar een keer: verenigingsmanager@avphoenix.nl of verenigingsmanager@u-track.nl of 06-13169375). Een bijzonder kans is de maatschappelijke commissie die momenteel in oprichting is bij Phoenix, ben je hierin geïnteresseerd? Laat deze kans dan niet lopen meld je aan!

Hopelijk zie ik vele van jullie op de nieuwjaarsreceptie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten